Acasă Social Aparare Delegație a Congresului american, în vizită la MApN

Delegație a Congresului american, în vizită la MApN

DISTRIBUIȚI

 167921 – 13022023 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit sâmbătă, 11 februarie, la sediul MApN, cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de Mike Rogers, președintele „Comisiei pentru Forțele Armate din Camera Reprezentanților”, anunță MApN.

Dialogul a vizat analiza situației de securitate în regiunea Mării Negre în contextul războiului Federației Ruse în Ucraina, relațiile bilaterale în domeniul apărării, precum și activitățile forțelor americane pe teritoriul României.

Ministrul Apărării Naționale a subliniat trăinicia relațiilor militare în contextul împlinirii, în 2022, a unui sfert de secol de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii. Pe dimensiunea apărării, oficialul român a remarcat că în acest an marcăm trei decenii de funcționare a „State Partnership Program”, o platformă care a asigurat dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români și militarii Gărzii Naționale a statului american Alabama.

„Apartenența la NATO și UE și aprofundarea continuă a Parteneriatului Strategic cu SUA sunt elementele de bază ale politicii naționale de securitate. Ne definim ca aliat solid al SUA și participăm în efortul colectiv pentru stabilitatea regională prin consolidarea posturii de descurajare și apărare”, a afirmat ministrul Angel Tîlvăr.

Șeful Apărării a evidențiat importanța prezenței forțelor americane în arhitectura de securitate de pe flancul estic aliat, subliniind contribuția relevantă pe care acestea o aduc posturii NATO de descurajare și apărare, inclusiv în regiunea Mării Negre.

„Începând cu dislocarea structurilor Diviziei 101 Aeropurtate a SUA în țara noastră, programul comun de pregătire s-a diversificat substanțial. De asemenea, aliații americani sunt alături de noi în misiuni de transport aerian, de poliție aeriană, de vigilență sporită, cunoaștere situațională, precum și în activități de dezvoltare a unor infrastructuri militare”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.