Acasă Politic Războiul din Ucraina, competitivitatea UE și migrația – temele de discuție ale...

Războiul din Ucraina, competitivitatea UE și migrația – temele de discuție ale Consiliului European

DISTRIBUIȚI

 167893 – 09022023 – Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în zilele de 9 și 10 februarie 2023, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se va desfășura la Bruxelles.

Potrivit invitației la reuniune, pe agenda discuțiilor figurează trei teme principale – războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, asigurarea competitivității pe termen scurt și lung a economiei UE și adaptarea ei la tranziția verde și digitală și gestionarea migrației, ca provocare comună.

Liderii UE vor discuta evoluțiile recente în ceea ce privește războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și sprijinul continuu al UE pentru Ucraina. UE și statele sale membre sunt unite în sprijinul lor ferm pentru Ucraina și poporul ucrainean și, până în prezent, au oferit asistență Ucrainei în valoare de 50 de miliarde euro.

Această reuniune a Consiliului European are loc după cel de al 24-lea summit UE-Ucraina din 3 februarie. Acesta a fost primul summit care a avut loc după izbucnirea războiului din Rusia și de când UE a acordat Ucrainei statutul de țară candidată în iunie 2022. Summitul s-a axat pe integrarea europeană a Ucrainei și procesul de aderare, răspunsul UE la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și securitatea alimentară mondială.

Al doilea subiect al agendei – situația economică a UE – presupune discuții despre asigurarea competitivității, prosperității și rolul UE pe termen lung al UE pe scena mondială. În acest sens, șefii de stat și de guvern vor discuta despre modalitățile de valorificare a întregului potențial al pieței unice a UE, pornind de la un set de măsuri care ar putea ajuta pe termen scurt.

Consiliul European va discuta despre migrație și va evalua punerea în aplicare a concluziilor sale anterioare privind o abordare cuprinzătoare a migrației în conformitate cu principiile și valorile UE, cu accent pe controlul eficace al frontierelor externe, pe acțiunea externă sporită și pe aspectele interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.