Acasă Politic Comisarii europeni Nicolas Schmit și Elisa Ferreira vin în România

Comisarii europeni Nicolas Schmit și Elisa Ferreira vin în România

DISTRIBUIȚI

  168453 – 03042023 – Luni și marți, 3-4 aprilie, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, și comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, vor efectua o vizită oficială în România, la București, Iași și Vaslui, pentru a participa la lansarea programelor naționale pentru 2021-2027 ale politicii de coeziune, întâlniri cu autorități naționale și regionale și pentru a vizita mai multe proiecte finanțate de UE.

Luni dimineața, comisarii se vor întâlni la București cu prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, cu ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel-Ioan Boloș, și cu ministrul muncii și solidarității sociale, Marius-Constantin Budăi.

La Iași, vor participa împreună cu ministrul Boloș și cu ministrul Budăi la lansarea celor opt programe naționale de coeziune și se vor întâlni cu părțile interesate de la nivel local în cadrul unui dialog cu cetățenii intitulat „Viitorul politicii de coeziune în regiunea de nord-est”.

Marți, vor vizita la Vaslui mai multe proiecte finanțate prin politica de coeziune (Spitalul Județean de Urgență, un proiect de extindere a infrastructurii locale de învățământ preșcolar și o fabrică de prelucrare a cărnii care angajează persoane vulnerabile și care este unul dintre cei mai mari angajatori din regiune).

La Iași și vor vizita Centrul pentru refugiați ucraineni de la Nicolina și alte proiecte finanțate prin politica de coeziune (Fundația „Alături de voi”, care sprijină incluziunea persoanelor cu dizabilități prin intermediul unui model de întreprindere socială, Centrul de simulare „Prof. Univ. Dr. Cristian Dragomir” din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, o unitate cu tehnologie de vârf cofinanțată de UE al cărei scop este să îmbunătățească aspectele practice ale formării în domeniul medical și proiectul transfrontalier SMURDEN, un centru de formare comun cu Republica Moldova pentru intervenții în situații de urgență).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.