Acasă Anchete Interne Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală în București și Ilfov

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală în București și Ilfov

DISTRIBUIȚI

 168547 – 12042023  – Astăzi, 12 aprilie, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

În cauză sunt efectuate cercetări în legătură cu înregistrarea în evidența contabilă de cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, în baza unor facturi emise în numele unor societăți ce nu au efectuat livrările de bunuri ori prestările de servicii, cu impact negativ atât asupra mediului de afaceri, cât și asupra bugetului de stat.

De asemenea, vor fi efectuate verificări la sediile sociale și punctele de lucru ale societăților implicate în mecanismul infracțional.

Totodată, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, în scopul identificării conducerii la sediul unitații de poliție, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale, audierii, precum și pentru instituirea de măsuri asigurătorii cu privire la bunurile mobile și imobile identificate ca fiind deținute de persoanele bănuite.

În cauză, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penală față de 16 persoane bănuite și a fost stabilit un prejudiciu de 6.000.000 de lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Institutului Național de Criminalistică – Inspectoratul General al Poliției Române și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.