Acasă Social „RAR Auto-Pass”, obligatoriu la vânzarea unei mașini

„RAR Auto-Pass”, obligatoriu la vânzarea unei mașini

DISTRIBUIȚI

168682  – 27042023  – Camera Deputaților a adoptat o lege prin care vânzarea mașinilor va fi condiționată de un document obținut de la Regia Autonomă Registrul Auto Român (RAR), numit „RAR Auto-Pass”.

Document are valabilitate 60 de zile și trebuie obținut de atât persoanele fizice, cât și de cele juridice care vor să vândă un autovehicul. „RAR Auto-Pass” trebuie să conțină istoricul datelor mașinii din evidențele RAR, inclusiv numărul de kilometri din bord, inspecțiile tehnice și intervențiile de pe autovehicul.

Potrivit proiectului adoptat, RAR va înființa și gestiona un registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România, constituit din informațiile obținute de la atelierele de service și de la producătorii de vehicule, printre altele.

De asemenea, proiectul prevede interzicerea modificării voită și neautorizate a kilometrajului real indicat de odometrul unui autovehicul și sancționarea acesteia prin amendă de la 2.000 la 5.000 de lei, precum și introducerea pe piață, punerea la dispoziție sau utilizarea de echipamente, programe informatice și servicii conexe pentru manipularea odometrelor vehiculelor rutiere.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat, Camera Deputaţilor fiind fiind for decizional. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.