Acasă Politic Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu președintele Parlamentului Statului Israel, Amir Ohana

Întrevederea premierului Nicolae Ciucă cu președintele Parlamentului Statului Israel, Amir Ohana

DISTRIBUIȚI

 168874 – 16052023 –  Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Amir Ohana, președintele Knesset-ului, Parlamentul Statului Israel.

Cu această ocazie, au fost abordate teme legate de relația bilaterală, ambele părți apreciind nivelul înalt al cooperării în domenii precum tehnologie, industrie de apărare sau IT. Soluțiile privind sistemele de irigații în zonele afectate de secetă și dezvoltarea capacităților de stocare a energiei, alături de identificarea de noi soluții pentru aprovizionarea cu gaze a regiunii noastre s-au aflat printre domeniile de dezvoltare a relațiilor economice.

Premierul României a evidențiat importanța acordată de țara noastră luptei împotriva anti-semitismului și promovării rolului comunității evreiești în istoria noastră, accentuând relevanța procesului educațional al tinerei generații pentru evitarea derapajelor extremiste și prezervarea valorilor democratice. Totodată, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit atât pentru investițiile israeliene în România, cât și pentru sprijinul acordat pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care este un obiectiv de țară asumat la nivelul Executivului.

Președintele Knesset-ului a transmis mulțumirile sale pentru sprijinul constant acordat de țara noastră la nivel internațional Statului Israel și procesului de pace în Orientul Mijlociu. La rândul său, înaltul oficial a subliniat relevanța conexiunilor istorice și culturale dintre cele două popoare, o parte importantă dintre cetățenii Statului Israel fiind născuți sau având părinți în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.