Acasă Politic Nicolae Ciucă: Am convenit ca până la soluționarea problemelor din educație să...

Nicolae Ciucă: Am convenit ca până la soluționarea problemelor din educație să nu-mi depun mandatul și să-mi asum în continuare funcția de premier

DISTRIBUIȚI

 168979 – 26052023 – Rocada guvernamentală se amână până la soluționarea grevei generale din educație, a anunțat Nicolae Ciucă, care astăzi urma să își depună mandatul. Premierul a anunţat că, în contextul grevei profesorilor, nu își mai depune mandatul și continuă să își asume responsabilitatea funcției de premier. Ciucă a subliniat că dialogul cu sindicatele din învăţământ va continua. Demisia lui Nicolae Ciucă din funcția de prim ministru presupunea și declanșarea procedurilor pentru rocada guvernamentală.

„Astăzi ar fi trebuit să-mi depun mandatul în condiţiile în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. […] După discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei şi aseară şi în această dimineaţă, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ. […] Am avut discuții în coaliție și am convenit ca până la soluționarea acestei probleme să nu îmi depun mandatul și să îmi asum în continuare responsabilitatea funcției de premier „, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi de vicepremierul Kelemen Hunor, președinte al UDMR.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.