Acasă Cultura/Media Repornește schema de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice

Repornește schema de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice

DISTRIBUIȚI

168961 – 25052023 – Guvernul României a adoptat OUG privind înființarea Oficiului de Film și Investiții Culturale, precum și pentru stabilirea unor măsuri instituționale referitoare la gestionarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea culturii de film și producției de film în România.

Schema reprezintă un instrument de atragere a investițiilor în domeniul producției de opere audiovizuale și se referă la:

Înființarea Oficiului de Film și Investiții Culturale, instituție subordonată Ministerului Culturii.

Transferul schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice instituită prin H.G. nr. 421/2018 din administrarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului în administrarea Oficiului de Film și Investiții Culturale (OFIC).

Prelungirea perioadei de aplicare a legislației curente a schemei de ajutor de stat până la 31 decembrie 2024.

OFIC va relua, începând cu data de 30 septembrie 2023, analiza proiectelor depuse, rapoartele de audit și va deconta cererile de plată pentru proiectele aprobate în sesiunile 2018-2020.

Totodată, prin prelungirea schemei de ajutor de stat se estimează atragerea unor investiții directe în domeniul producției de opere audiovizuale, dar și în domeniile culturale conexe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.