Acasă Politic Ciucă face comunicarea lui Ciolacu

Ciucă face comunicarea lui Ciolacu

DISTRIBUIȚI

 169210 – 20062023  – Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că dialogul cu premierul Marcel Ciolacu şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost foarte bun şi a vizat, în principal, un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei.

”Am avut astăzi, la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu şi cu primul ministru, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu şi lung. Această discuţie a vizat, în primul rând, un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Liderul PNL susţine că, prin aplicarea unor măsuri care ţintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic.

Nicolae Ciucă arată că discuţiile au vizat şi continuitatea proiectelor începute în mandatul său, precum şi despre sprijinul pe care legislativul îl va acorda planului discutat.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai fost prezenţi vicepremierul Marian Neacşu şi miniştrii Marcel Boloş şi Adrian Câciu.

De menționat că deși a fost anunțată în agenda publică a prim-ministrului, discuția cu guvernatorul BNR nu a fost urmată de nicio declarație sau comunicare publică referitoare la întrevedere și nici sau la temele discutate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.