Acasă Politic Marcel Ciolacu, în prima ședință de guvern ca premier

Marcel Ciolacu, în prima ședință de guvern ca premier

DISTRIBUIȚI

 169164 – 15062023 – Marcel Ciolacu a devenit oficial al 79-lea prim-ministru al României. Guvernul său a trecut fără emoții de votul parlamentarilor și a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis. În scurt timp, Executivul condus de Marcel Ciolacu s-a reunit oficial în prima ședință la Palatul Victoria.

După ce a obținut votul Parlamentului obţinând 290 de voturi ”pentru” și 95 de voturi ”împotrivă”, noul Guvern condus de Marcel Ciolacu a plecat la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul ca apoi să țină prima ședință la Palatul Victoria.

„Sunt conştient că aşteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul ședinței, precizând că ”Guvernul acesta este al României, nu al PSD sau PNL”.

Premierul Marcel Ciolacu a mai anunțat că urgenţa maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întreg lanţul până la raft.

”Efectul aplicării acestei măsuri este scăderea preţurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie, astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei. Este un gest obligatoriu faţă de toţi oamenii care au suportat efectele unei inflaţii înalte în ultimul an. Acum este important să ducem inflaţia la o singură cifră, cât putem de repede. Dar la fel de important este să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Executivului

În prima ședință a fost adoptată ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Actul normativ a fost adoptat având în vedere Hotărârea Parlamentului României 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componenţa Executivului, precum şi programul de guvernare.

Astfel, Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.