Acasă Social Aparare Șeful Forțelor de Apărare ale Georgiei, la Centrul Secundar de Instruire pentru...

Șeful Forțelor de Apărare ale Georgiei, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan

A fost Ziua Distinșilor Vizitatori la exercițiul Dacian Strike 23

DISTRIBUIȚI

 169164 – 16062023 – Locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, împreună cu șeful Forțelor de Apărare ale Georgiei, generalul-maior Giorgi Matiashvili, a participat joi, 15 iunie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Dacian Strike 23 (DAST23), la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, Galați.

La exercițiul DAST23 iau parte, în perioada 12-16 iunie, aproximativ 600 de militari români și aliați din Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, Comandamentul Multinațional de Brigadă Sud-Est, Brigada 1 Luptă (SUA), Divizia 10 Vânători de Munte (SUA), Grupul de Luptă NATO din România, Brigada de Informații Militare și Batalionul 52 LAROM. De asemenea, la exercițiu mai sunt prezente capabilități ale Forțelor Aeriene Române (IAR 99 Șoim, IAR 330 Puma Socat și IAR 330 în configurație MEDEVAC), Forțelor Aeriene Italiene (Eurofighter Typhoon EF2000), respectiv din Poligonul de antrenament Novo Selo/Bulgaria și Grupul de Luptă NATO din Bulgaria.

DAST23 face parte din seria de exerciții Dacian Strike, fiind la prima iterație din 2023. Este un eveniment de instruire de comandament de tip întrunit, cu trupe în teren, care urmărește antrenarea și validarea echipei de conducere a focului a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est în exercitarea controlului spațiului de luptă aerian și terestru din responsabilitate, prin integrarea structurilor de tragere din compunere.

Participarea șefului Forțelor de Apărare ale Georgiei la Ziua Distinșilor Vizitatori are loc în contextul vizitei pe care înaltul oficial georgian o efectuează în țara noastră, în perioada 13-15 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.