Acasă Politic Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu

DISTRIBUIȚI

 169141 – 13062023 – Președintele  Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu partidele din Parlament.

”S-au terminat consultările şi voi anunţa decizia mea, însă cred că e potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliţia de guvernare a decis acum un an şi jumătate la constituire să funcţioneze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model a funcţionat foarte bine şi sunt încrezător că va funcţiona şi îmn continuare”, a spus preşedintele. Şeful statului a arătat că în prima parte, premier a fost Nicolae Ciucă.

”România în această perioadă a trecut prin mai multe crize şi datorită felului în care coaliţia, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut bine de criză în energie, de inflaţie şi toate acestea sunt rezultatul unor eforturi intense”, a spus Klaus Iohannis

”Faptul că suntem azi aici ca să formalizăm rotaţia premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate. Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-au promis rezolvări la marile crize şi au fost rezolvate. În acest condiţii, după consultările pe care le-a avut astăzi, cred că nu este nicio surprinză, dar acum desemnez pentru poziţia de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu pe care îl invit să formeze un guvern al coaliţiei şi să continue munca serioasă, eficientă, eficace a coaliţiei cu a crsdt Guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule premier desemnat vă urez succes în formarea Guvernului şi vă aştept pentru formarea Guvernului”, a spus Iohannis.

La rândul său, Marcel Ciolacu a declarat marți, la Palatul Cotroceni, lângă șeful statului, că își dorește o schimbare de strategie la Guvern.„În primul rând aș dori să vă transmit La Mulți Ani de ziua dvs”, i-a zis Ciolacu lui Iohannis, șeful statului mulțumindu-i pentru urare.

„Aș dori să-i mulțumesc domnului președinte PNL, Nicolae Ciucă, pentru gestul de onoare pe care l-a făcut, îi mulțumesc din postura de român, pentru că prin gestul său România a trecut în altă etapă, o etapă de democrație consolidată. Locul României este în locul UE și NATO”, a declarat Ciolacu. sursa: viitorulilfovean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.