Acasă Economie Aproximativ 600 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Se repară...

Aproximativ 600 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Se repară rețeaua primară

DISTRIBUIȚI

 169336 – 03072023  – Termoenergetica București a anunțat începerea lucrărilor de înlocuire și de reparații pe conductele din rețeaua primară, în toate sectoarele Capitalei. Astfel, vor rămâne fără apă caldă aproape 600 de blocuri.

Conform Termoenergetica, vor fi făcute următoarele intervenții:

  • 1. Conducta Magistralei Grivița, între Podul Grant și strada Caraiman din Sectorul 1. Intervențiile sunt impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgență deja executate. Pentru aproximativ 25 de blocuri va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1981, această porțiune de rețea având peste 40 de ani de funcționare.
  • 2. Lucrări de înlocuire a conductei în zona Gării de Nord din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 70 de metri de conductă. Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1965, această porțiune de rețea având aproape 60 de ani de funcționare.
  • 3. Magistrala 1 Sud – în zona străzilor Dumitru Slugeru și Heliade între Vii din Sectorul 2, unde se continuă lucrările de înlocuire a rețelei primare. În prima etapă au fost deja înlocuiți aproximativ 25 de metri de conductă cu același diametru. În perioada cuprinsă între 30 iunie și 17 iulie se vor înlocui încă 100 de metri de conductă, acesta fiind motivul pentru care a fost sistată furnizarea apei calde pentru aproximativ 100 de blocuri. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1988, această porțiune de rețea având 35 de ani de funcționare.
  • 4. Lucrări de reparații pe Magistrala 2 Sud, în zona străzilor Calea Vitan și Mihai Bravu din Sectorul 3. Lucrările sunt impuse în primul rând de surparea deosebit de gravă a galeriei de termoficare prin ruperea plăcilor ce acoperă galeria pe Șoseaua Mihai Bravu, în apropierea intersecției cu Calea Vitan. În prezent, zona este împrejmuită și circulația restricționată. Pentru aproximativ 125 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 4 și 13 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1975, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.
  • 5. Conductă în zona străzii Reșița din Sectorul 4, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976 această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.
  • 6. Conductă în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 48 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1984 această porțiune de rețea având aproape 40 de ani de funcționare.
  • 7. Tronson de rețea pe strada Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba aproximativ 120 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 iulie și 7 iulie 2023, ora 23.00. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1988, această porțiune de rețea având 35 de ani de funcționare.

Termoenergetica precizează că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor, iar finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.