Acasă Externe Atenționare de călătorie în Grecia: caniculă și pericol de incendii

Atenționare de călătorie în Grecia: caniculă și pericol de incendii

DISTRIBUIȚI

 169421– 12072023  – Serviciul local de Meteorologie (EMY) din Grecia a emis un cod roșu de caniculă (temperaturi de până la 43 de grade Celsius), în intervalul 11-17 iulie 2023, pentru întreg teritoriul țării.

De asemenea, autoritățile elene au emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, favorizate de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), vegetația foarte uscată și condițiile de propagare rapidă din cauza intensificării vitezei vântului.

Legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera apariția unui focar de incendiu.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.