Acasă Social Educatie Ei nu pot fi model?

Ei nu pot fi model?

DISTRIBUIȚI

169422 – 12072023  – Elevii olimpici români au obținut 5 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) 2023 din Japonia, cele 208 puncte obținute de lotul național poziționând România pe locul 1 în Europa și pe locul 4 în lume, după China, Statele Unite și Coreea de Sud.

Acesta este cel mai bun rezultat în ultimii 24 de ani obținut de lotul României.

Rezultatele obținute de cei șase elevi din echipa României sunt:

– medalii de aur: David-Andrei Anghel, care a obținut maximul de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București (singurul membru al lotului care provine de la o instituție de învățământ de stat)

– medalie de argint: Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București.

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației.

Olimpicii români au bătut recordul de 194 de puncte în total de anul trecut, adunând 208 puncte anul acesta, stabilind astfel cel mai mare punctaj al lotului român de olimpici la matematică din 1995 încoace, când au fost înregistrate 230 de puncte. În 1999, România s-a clasat însă pe locul 4 la nivel internațional, cu 173 de puncte. În 1996 România a obținut locul I la nivel mondial la Olimpiada Internațională de Matematică, cu 187 de puncte.

În 2022, lotul de elevi al României la Olimpiada Internațională de Matematică a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial, după China, Coreea de Sud, SUA și Vietnam, cu 2 medalii de aur și 4 de argint. Era cea mai bună performanță din ultimii 23 de ani, care în acest an a fost depășită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.