Acasă Externe Coduri roșu și portocaliu de vreme nefavorabilă și restricții de circulație în...

Coduri roșu și portocaliu de vreme nefavorabilă și restricții de circulație în Bulgaria

DISTRIBUIȚI

 169549– 26072023 – Institutul de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria a anunțat că în zilele de 26  și 27 iulie întregul teritoriu va fi afectat de caniculă, reprize scurte de ploaie, furtuni și căderi de grindină.

A fost emis un cod roșu pentru regiunile Ruse, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Sliven, Yambol și Burgas, unde sunt prognozate temperaturi peste 42 de grade Celsius.

Pentru regiunile Kjustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan, Kârdjali, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Târgoviște, Razgrad, Șumen, Silistra, Varna și Dobrici sunt prognozate temperaturile între 39 și 41 de grade Celsius și a fost emis un cod portocaliu.

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar conducătorilor auto, să adopte o conduită preventivă, să circule cu viteză adecvată, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

 Informații suplimentare pot fi găsite pe site-urile e-vigneta și sistemul e-TOLL, aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției „Infrastructura Rutieră”, la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop, despre punctele de trecere a frontierei bulgare, situația zborurilor pe aeroportul din Sofia, cu privire la starea vremii,           cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, și pe site-ul Agenției „Vămi” din R. Bulgaria.

În situații de urgență, cetățenii români aflați pe teritoriul R. Bulgaria pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.