Acasă Social Marți și miercuri, cod roșu de caniculă în București

Marți și miercuri, cod roșu de caniculă în București

DISTRIBUIȚI

 169535– 24072023  – Până marți la ora 10.00 este cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în vestul, nord-vestul și centrul țării.

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55-70 km/h și, izolat, peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial.

În intervale foarte scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, peste 30-40 l/mp. Nu va lipsi grindina.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est.

Marți se instalează un val de căldură de cod portocaliu.

În sudul Crișanei, în Banat, Oltenia, Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor situa între 19 și 24 de grade.

Marți va fi un prim cod roșu de caniculă!

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Miercuri va fi cod roșu de caniculă în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, în vestul județului Constanța și în municipiul București.

Aici se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Miercuri, valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării. Va fi cod galben.

În nordul Olteniei și al Moldovei, în sudul și estul Transilvaniei, dar și pe litoral, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Tot miercuri, va fi cod portocaliu de caniculă în jumătatea de sud-est a țării.

În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei, dar și pe litoral, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade. Sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.