Acasă Cultura/Media O nouă emisiune filatelică din tematica ”Faună”

O nouă emisiune filatelică din tematica ”Faună”

DISTRIBUIȚI
image description

169570– 28072023 – Patru mărci poștale, un „plic prima zi” și minicoli realizate în două variante de machetare, precum și o mapă filatelică de colecție alcătuiesc emisiunea din tematica Faună, intitulată „Papagali“, pe care Romfilatelia o pune în circulație vineri, 28 iulie.

Papagalii (ordinul Psittaciformes) constituie un ordin foarte numeros de păsări cu caractere omogene, incluzând trei familii actuale: familia Strigopidae (papagalii bufniță) ce cuprinde trei specii din două genuri; familia Cacatuidae cu 21 de specii grupate în șapte genuri și familia Psittacidae cu 389 de specii din 80 de genuri.

Ara cu aripi verzi (Ara chloropterus), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei, este cel mai roșu papagal din grupul «Macaw» și cel mai mare papagal al genului Ara.

Lorichet curcubeu sau Lorichet multicolor (Trichoglossus moluccanus), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, este o specie de papagal găsită în Australia.

Barraband sau Papagalul superb (Polytelis swainsonii), este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei. Sunt papagali de dimensiuni mari, ajungând până la 40 cm.

Pasărea asfințitului (Aratinga solstitialis), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei, este originară din America de Sud (Brazilia, Guyana, Venezuela, Guyana Franceză, Surinam), dar populațiile de papagali din libertate se află în prezent în continuă scădere datorită înfloririi comerțului cu păsări de companie.

La realizarea acestei emisiuni de mărci poștale au colaborat Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Institutul de Biologie București al Academiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.