Acasă Anchete Interne Peste 300.000 de persoane au beneficiat de informații de prevenire a consumului...

Peste 300.000 de persoane au beneficiat de informații de prevenire a consumului de droguri, în prima jumătate a anului 2023

DISTRIBUIȚI

 169518– 21072023  – În perioada ianuarie – iunie a.c., structurile teritoriale ale Agenției Naționale Antidrog (Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog) au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri în școală, familie și comunitate, de care au beneficiat peste 300.000 de persoane.

Astfel, în primul semestru al anului 2023, specialiștii Agenției Naționale Antidrog au intensificat activităţile de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar, astfel încât 162.000 de elevi și studenți au beneficiat de informații privind riscurile consumului de droguri. Mesajele preventive au fost adaptate pe categorii de vârstă și specific fiecărui mediu comunitar.

Totodată, 9.625 cadre didactice, atât în mediul urban, cât și din cel rural, au beneficiat de cursuri de informare în domeniul prevenirii consumului de droguri.

În prima jumătate a anului 2023, au fost implementate în școli, de către specialiștii antidrog, 10 proiecte naționale de prevenire a consumului de substanțe psihoactive, campania națională ”Consumul de droguri ne privește pe toți!”, fiind realizate 1021 de activități preventive, în cooperare cu autorități publice locale sau organizații neguvernamentale locale, în contextul a 46 de proiecte/campanii locale.

De asemenea, la nivel național, au fost implementate și proiecte dedicate mediului familial, în cadrul cărora peste 8.600 de părinți au fost informați cu privire la efectele substanțelor psihoactive, factorii de risc şi de protecţie în domeniul reducerii cererii de droguri, semnele consumului de droguri, fiind consolidate legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, copil-copil).

Activități de prevenire a consumului de droguri au fost realizate și în comunitate. Aproximativ 125.000 de persoane au fost beneficiarii acțiunilor preventive desfășurate de specialiștii antidrog în cadrul evenimentelor cu public numeros – zonele recreaționale aglomerate, festivaluri, concerte, zile tematice, evenimente sportive etc.

Reamintim faptul că prevenirea consumului de droguri reprezintă o prioritate a Agenției Naționale Antidrog, iar programele, proiectele şi intervenţiile de prevenire au ca obiectiv informarea, educarea şi conştientizarea populaţiei generale, şcolare şi grupurilor vulnerabile, cu privire la efectele consumului de substanțe psihoactive, precum şi dezvoltarea unor atitudini şi practici în rândul acestor categorii, prin orientarea grupurilor ţintă către activităţi recreaţionale, ca alternativă la consumul de droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.