Acasă Politic Discuții despre reforma sistemului de asistență socială din România

Discuții despre reforma sistemului de asistență socială din România

DISTRIBUIȚI

 169833 – 29082023  – Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a discutat, la Bruxelles, cu Joost Korte, director general al Directoratului General pentru Ocupare, Servicii Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene, despre reforma serviciului public de ocupare, reforma sistemului de îngrijire pe termen lung și consolidarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Reforma în domeniul asistenței sociale presupune și creșterea capacității Inspecției Sociale și a statutului inspectorilor sociali.

“Pentru asta avem nevoie de formare pentru inspectorii sociali, mărirea numărului de asistenți sociali, creșterea resurselor logistice și de echipamente pentru aceștia, finanțarea unor registre actualizate ale furnizorilor de servicii sociale și beneficiarilor de asistență socială și implementarea unui mecanism național de petiții pentru asistență și servicii sociale. Întregul sistem de îngrijire pentru vârstnici trebuie întărit, atât prin servicii de îngrijire la domiciliu, cât și prin centre de zi adaptate nevoilor, dar și cămine pentru vârstnici”, a subliniat ministrul Simona Bucura-Oprescu, care a mai declarat că “situațiile grave din ultima vreme pe care le cunoaștem cu toții sunt în zona persoanelor cu dizabilități. Acționăm ferm pentru ca acestea să nu se mai repete. Pentru persoanele cu dizabilități finanțarea pe care o solicităm este pentru locuințe în comunitate”.

În urma întâlnirii s-a convenit ca directorul general Joost Korte să efectueze o vizită oficială în România la finalul lunii noiembrie a anului în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.