Acasă Anchete Interne O altfel de tabără studențească

O altfel de tabără studențească

DISTRIBUIȚI

169832 – 29082023  – 20 de studenți de la facultăți cu profil tehnic din România și Republica Moldova participă la cea de-a doua ediție a școlii de vară Bootcamp STS unde, împreună cu inginerii, specialiștii și IT-iștii STS vor experimenta, timp de o săptămână, cele mai noi tehnologii din domeniul TIC.

Pentru prima dată, studenților care participă la curs li s-a permis accesul în Centrul de Management al Rețelelor (NOC-STS) care monitorizează 24/7 infrastructura, rețelele și echipamentele instituției și asigură servicii proactive și reactive de remediere a incidentelor din cadrul rețelelor și sistemelor securizate de telecomunicații speciale. De asemenea, experții în securitate cibernetică de la Centrul Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) le-au prezentat cum sunt gestionate incidentele și amenințările care pot afecta sistemele informatice administrate de STS și au văzut cum funcționează serviciul 112.

În următoarele zile, cursanții vor face cunoștință cu cei mai buni specialiști ai STS, cu care vor putea discuta despre programare IT, securitate cibernetică, blockchain, centre de date, cloud computing, rețelistică, servicii securizate de comunicații voce-video-date, INFOSEC și infrastructuri critice.

Ca element practic, tinerii vor fi implicați în activități hands-on de asigurare a comunicațiilor securizate în teren, în cadrul unor exerciții organizate împreună cu Salvamont Brașov, prilej cu care vor înțelege cum sunt furnizate conexiuni satelitare în zonele montane, chiar și în lipsa unor rețele publice.

Cei 20 de tineri care participă la Bootcamp STS sunt studenți la Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,  Universitatea Tehnică din Iași, Academia Tehnică Militară din București, Academia Forțelor Terestre din Sibiu și Universitatea de Stat din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.