Acasă Social ”Doar” jumătate din București nu are apă caldă

”Doar” jumătate din București nu are apă caldă

Prețul agentului termic ar putea scădea, în Capitală, în 7-8 ani

DISTRIBUIȚI

 169770 – 22082023  – Abia în 7-8 ani nu vor mai fi pierderi şi furnizarea agentului termic va fi mai ieftină în București, a explicat, la B1TV, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Acesta a declarat că, în prezent, ”doar” 50% din Bucureşti are apă caldă și a justificat intervențiile făcute în această vară prin anticiparea unor probleme care ar putea apărea iarna aceasta.

El a recunoscut că vor mai fi avarii, dar că într-un an sau doi, lucrurile vor fi îmbunătățite, pentru că vor fi schimbaţi cei 300 de km de ţevi vechi şi cu probleme.

Nicușor Dan a reamintit că reparațiile la sistemul de termoficare trebuiau făcute de foarte mult timp şi că în 2022 a triplat față de media perioadei 2016-2020 cheltuielile cu aceste reparații.

Primarul general a dat asigurări că în iarna care va urma ”va fi mai bine”, comparative cu 2021 și 2020, când a fost cea mai rea situație.

„Iar din nou avem date statistice despre satisfacţia oamenilor şi cea mai rea iarnă a fost în 2020. În 2021 a fost puţin mai bine, iar iarna aceasta o să fie mai bine. În luna februarie, cea mai rece lună din iarna care a trecut a fost în februarie 2023 şi atunci am avut zile întregi în care toată lumea a făcut căldură şi apă caldă”, a spus Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.