Acasă Social Noi reguli pentru restituirea permisului de conducere

Noi reguli pentru restituirea permisului de conducere

DISTRIBUIȚI

169714–14082023 – Au intrat în vigoare noile condiții de restituire a permisului de conducere reținut și a celor de dobândire a permisului de conducere românesc de către șoferii care dețin permise eliberate de alte state.

Astfel, cetățenii care dețin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, se pot înscrie la examenul pentru obținerea documentului românesc fără să mai facă școala de șoferi, iar după obținerea permisului de conducere românesc documentul emis în străinătate va fi transmis de autoritățile române statului emitent, cu mențiunea că a fost obținut un nou permis de conducere în România.

Totodată, persoanele care nu au reședință sau domiciliu în România vor putea înmatricula provizoriu un vehicul, cu scopul de a-l înmatricula ulterior în altă țară. Până acum, acest lucru era permis doar celor care aveau reședința sau domiciliul în România.

De asemenea, permisul de conducere reținut ca urmare a constatării preliminare a prezenței unor substanțe psihoactive în salivă va putea fi restituit dacă analiza probei de sânge stabilește absența acestor substanțe în organism. Până acum restituirea se făcea doar după clasarea dosarului penal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.