Acasă Anchete IGPR: 756 de persoane depistate care fac obiectul unor semnalări în SIS

IGPR: 756 de persoane depistate care fac obiectul unor semnalări în SIS

DISTRIBUIȚI

 169715–14082023 – În perioada 4 – 10 august 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 756 de persoane, 24 de autovehicule și 61 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 561 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 22 de mandate europene de arestare, fiind depistate 122 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, iar 227 de persoane erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 43 de documente și au fost găsite 23 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 195 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 9 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 20 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 12 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 18 de documente și un autovehicul căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.