Acasă Politic Vasile Pușcaș va forma la Chișinău specialiști care să negocieze aderarea Moldovei...

Vasile Pușcaș va forma la Chișinău specialiști care să negocieze aderarea Moldovei la UE

DISTRIBUIȚI

169713–14082023 – Fostul negociator-șef pentru integrarea României, Vasile Pușcaș, va contribui la pregătirea Republicii Moldova pentru negocierile de aderare la UE, potrivit Infotag, care citează Radio Europa Liberă.

Din septembrie, Puscaş va susține training-uri pentru mai mulți funcționari publici și demnitari, inclusiv miniștri, implicați în procesul de pregătire pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

De asemenea, în septembrie, autoritățile de la Chișinău vor prezenta la Bruxelles completări la raportul de progres privind implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, care au fost anunțate când Republica Moldova a primit, la 23 iunie 2022, statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Pe baza informațiilor furnizate de Chișinău, Comisia Europeană își va publica raportul final de progres în luna octombrie. În funcție de rezultate, se va lua o decizie privind începerea negocierilor de aderare.

Autoritățile moldovenești depun eforturi să înceapă negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an. Anterior, președintele Maia Sandu a enunţat obiectivul de a realiza aderarea Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.