Acasă Social Sanatate ONG-urile din domeniul apărării drepturilor pacienților, cooptate de CNAS într-o comisie de...

ONG-urile din domeniul apărării drepturilor pacienților, cooptate de CNAS într-o comisie de dialog. Lista rămâne deschisă

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

 169804 – 25082023 – Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță înființarea Comisiei pentru Dialog Permanent cu Pacienții, un forum de colaborare permanentă cu asociațiile de pacienți din România.

Dr. Andrei Baciu, președintele CNAS, a anunțat, pe Facebook, că pentru o imagine cât mai clară a nevoilor și intereselor pacienților este nevoie de un dialog onest, transparent și constructive: ”De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituțional la care sunt invitate să fie parte toate organizațiile și asociațiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienților din România.

Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare”, a scris Baciu.

Din cele aprozimativ 200 de ONG-uri care activează în domeniul drepturilor pacienților, identificate de CNAS, la prima întâlnire, în care au fost puse bazele acestui parteneriat, au participat aproximativ 50 de organizații.

Președintele CNAS a lansat un apel către ONG-urile din domeniul apărării drepturilor pacienților că, dacă doresc să intre în acest parteneriat institutional, își pot anunța intenția la adresa dialogpacienti@casan.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.