Acasă Economie Termoenergetica prelungește cu 19 zile termenul de finalizare a lucrărilor de pe...

Termoenergetica prelungește cu 19 zile termenul de finalizare a lucrărilor de pe Calea Văcărești și Magistrala 3 Sud

DISTRIBUIȚI

169695–11082022 – – Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se continuă atât lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești, cât și cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului (strada Releului) – unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București. Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare. Termenul de finalizare a lucrărilor este 20 august 2023.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, simultan cu oprirea CTE Sud, pentru efectuarea reviziei anuale, au fost începute lucrări în Sectorul 3, pe conducta Magistralei 3 Sud – în zona străzii Releului – și în căminul Releului. La pornirea CTE Progresu s-au produs mai multe avarii pe rețeaua termică primară, în urma cărora s-a constatat că rețeaua primară amplasată în zona Calea Văcărești – Bulevardul Abatorului din Sectorul 4 nu prezintă siguranță în exploatare. De aceea au fost începute în regim de urgență lucrări și în această parte a Capitalei.

Oprirea punctelor termice din sectoarele 2 și 3 a fost impusă de faptul că alimentarea cu agent termic pentru apă caldă din CTE Progresu se poate face doar prin două trasee ce subtraverseaza râul Dâmbovița, respectiv zona Releului și zona Calea Văcărești – Bulevardul Abatorului. Ambele trasee de alimentare au fost afectate de lucrări și în cazul ambelor șantiere, termenele stabilite inițial se bazau pe informațiile existente înainte de izolarea tronsoanelor, decopertarea galeriilor sau începerea lucrărilor de înlocuire a conductelor din căminul Releului.

În cazul lucrărilor de pe Calea Văcărești, care afectează funcționarea punctelor termice din Sectorul 4, după executarea primelor operațiuni prin care a fost deja schimbată o lungime de 60 de metri de conductă cu diametrul de 500mm, veche de aproape 45 de ani, s-a constatat că sudurile între noul cupon de țeavă și conducta din galerie nu poate fi făcută în siguranță. Prin urmare, s-a decis înlocuirea unui tronson cu o lungime mai mare și pentru acest lucru au fost deja suplimentate echipele de intervenție. Termenul pentru finalizare este data de 20 august 2023.

În Căminul Releului sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare dintre CTE Sud și CTE Progresu. Vor fi înlocuiți aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm și alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm, precum și două vane cu diametrul de 1000mm și alte vane de golire sau de aerisire. Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.