Acasă Social Sanatate Digitalizarea spitalelor, pe nevăzute

Digitalizarea spitalelor, pe nevăzute

DISTRIBUIȚI

 169967 – 18092023 – Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, pe Facebook, începerea digitalizării spitalelor din țară. Potrivit postării, este vorba de ”sute de spitale” pentru care este disponibilă suma de 100 de milioane de euro.

”Începe digitalizarea a sute de spitale cu bani din PNRR! La scurt timp de la lansarea apelului de proiecte pentru digitalizarea spitalelor au fost depuse 304 proiecte!”, a scris Rafila. Acesta mai anunță că este în curs de implementare și sistemul informatic pentru evidența clinică a secțiilor A.T.I. (SIEC-ATI), care presupune digitalizarea a 18 clinici de anestezie-terapie intensivă, acesta din urmă presupunând interconectarea Ministerului Sănătății și a 18 spitale de adulți și pediatrie (spitale de urgență și centre regionale) prin intermediul unui sistem informatic care să faciliteze monitorizarea, documentarea, schimbul de date medicale în situații de urgență, consultarea și, după caz, acordarea celui de-al doilea aviz de la distanță.

Apelul pentru proiectele de digitalizare a spitalelor a fost lansat de Ministerul Sănătății în luna iulie, iar în august a fost lansat apelul de proiecte pentru instalarea sistemelor de telemedicină în 131 de unităţi de primiri urgenţe şi digitalizarea Casei Naţionale de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.