Acasă Politic  O delegație BERD condusă de președintele băncii, Odile Renaud-Basso la Palatul Victoria

 O delegație BERD condusă de președintele băncii, Odile Renaud-Basso la Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

 169927 – 07092023 –  Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) condusă de președintele băncii, doamna Odile Renaud-Basso, prilej cu care șeful Executivului român a evidențiat rolul esențial al BERD pentru proiectele de dezvoltare a României.

„Salutăm acțiunile BERD în România și sprijinul acordat sectorului privat atât prin finanțări, cât și prin asistența tehnică pusă la dispoziție. BERD are un rol foarte important în finanțarea investițiilor la nivel local, unde a susținut proiecte de infrastructură municipală și de consolidare a capacității administrative”, a declarat șeful Executivului.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța asistenței financiare și tehnice a BERD pentru reziliența și dezvoltarea nivelului de trai în comunitățile locale.

Premierul Marcel Ciolacu a evidențiat, de asemenea, importanța cooperării cu BERD inclusiv în eforturile României de a sprijini Ucraina. În acest context, oficialul BERD a mulțumit României pentru susținerea manifestată față de Ucraina.

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu delegația BERD a avut loc în marja Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), organizat de Guvernul României, eveniment consecutiv summit-ului acestui format de cooperare regională, ambele găzduite anul acesta pentru a doua oară la București.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.