Acasă Economie Premierul a anunțat majorarea indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de...

Premierul a anunțat majorarea indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți și suplimentarea serviciilor medicale ce pot fi recomandate de medicii de familie

DISTRIBUIȚI

 169945– 14092023 – Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern majorarea indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți precum și completarea contractului cadru pentru asistență medicală, ceea ce va permite suplimentarea serviciilor medicale care pot fi recomandate de medicii de familie.

Ministerul Muncii vine astăzi cu un proiect la care țin mult: majorăm cu 50% indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni, tripleți și multipleți. Acordăm și facilități fiscale pentru părinți. Majorăm nivelul de venituri supuse impozitului în perioada concediului de creștere a copilului. Astfel, plafonul urcă de la 6.500 de lei la 10.500 de lei, a anunțat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a anunțat și modificarea și completarea contractului cadru pentru asistență medicală, ceea ce va permite suplimentarea serviciilor medicale care pot fi recomandate de medicii de familie.

Avem un proiect important și în domeniul sănătății, vorbim despre modificarea și completarea Contractului-cadru pentru asistența medicală. Ținta este clară, creșterea accesului populației la serviciile de prevenție. Oferim opțiunea suplimentării contractelor cu casele de asigurări de sănătate. Ne referim la servicii medicale paraclinice, recomandate de medicii de familie la consultațiile din pachetul de bază, a mai spus Marcel Ciolacu.

Mai exact, Guvernul urmează să modifice şi completeze Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Conform notei de fundamentare, pentru serviciile medicale paraclinice, recomandate de medicii de familie în cadrul consultaţiilor preventive din pachetul de bază, sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate se pot suplimenta prin acte adiţionale, după încheierea lunii în care acestea au fost acordate, în limita fondurilor alocate asistenţei medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţi paraclinice.

„Pentru serviciile medicale paraclinice menţionate, furnizorii vor transmite lunar casei de asigurări de sănătate, odată cu raportarea activităţii în vederea decontării, un centralizator al cărui model este prevăzut prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, menţionează sursa citată.

Sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.