Acasă Anchete Interne Update: „Operațiunea Hidra” derulată de Poliția Română și DIICOT, pentru combaterea traficului...

Update: „Operațiunea Hidra” derulată de Poliția Română și DIICOT, pentru combaterea traficului de droguri, în rândul adolescenților

DISTRIBUIȚI

 169958– 15092023În urma celor 11 percheziții domiciliare, efectuate la data de 14 septembrie a.c., de polițișii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ un kilogram de cannabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartușe de vânătoare, deținute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile și diverse arme albe (cuțite, săbii, macete).

Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri și luarea de măsuri legale.

La data de 14 septembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus, în două cauze penale, reținerea a 4 persoane bănuite și măsura controlului judiciar față de o alta.

Astfel, într-o cauză, a fost dispusă măsura reținerii față de 3 bănuiți, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului propriu și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, bănuiții, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri de risc și mare risc.

Două dintre persoanele bănuite s-ar fi manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cea de-a treia, care ar fi achiziționat cantități mai mari, pe care ulterior le-ar fi comercializat sub formă de doze.

În cea de a doua cauză instrumentată, a fost dispusă reținerea unei persoane bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențare a declarațiilor.

Aceasta ar fi exercitat, în mod conștient și deliberat, presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, privind săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

De asemenea, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bănuit, arestat preventiv într-o altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Acesta ar fi cumpărat, în mod repetat, astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său.

Cu privire la un al treilea bănuit, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cursul acestei zile, 15 septembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în municipiul București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

,,Operațiunea Hidra” a vizat adolescenții proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și de Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

VIDEO – https://youtu.be/xVyYQ4xOuSo

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.