Acasă Economie Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării: Susțin reorganizarea administrativ-teritorială

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării: Susțin reorganizarea administrativ-teritorială

DISTRIBUIȚI

170368 – 30102023 – Susțin ideea unei administrații mai suple, mai eficiente, cu mai puține UAT-uri, prin reorganizarea administrativ-teritorială a României. Consider că reorganizarea administrativ-teritorială și regionalizarea ar putea contribui la consolidarea capacității administrative la nivel local și dezvoltarea de proiecte strategice pe termen lung, a spus luni Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la o conferință pe tema educației financiare desfășurată la sediul BNR.

Ideea reorganizării nu e nouă, doar abordările diferă. Încă din 2011 fostul președinte Traian Băsescu susținea că ”cele 41 de judete trebuie desfiintate, Romania trebuie impartita in 8 regiuni mari”. De la USL, PSD, la Dacian Cioloș sau parlamentari ai PNL s-au referit la necesitatea reorganizării teritoriale.

„Un cetățean mai bine pregătit din punct de vedere financiar poate pune o mai mare presiune pe administrația publică locală să cheltuie banii corect și eficient”, a mai spus luni Veștea. În orașele mari,mai susține ministrul, unde populația are acces la educația generală de bună calitate mai ușor, sunt mai performante din punct de vedere al execuției bugetare.

Astăzi poate că suntem mai sărăci tocmai pentru că nu a contat foarte mult educația financiară și chiar mai îngrijorător decât atât, observ că nu mai prea contează nici măcar educația generală de bază, a mai spus Veștea. Sursa:hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.