Acasă Externe Consultări politico-diplomatice privind aderarea României la OCDE

Consultări politico-diplomatice privind aderarea României la OCDE

DISTRIBUIȚI

170338 – 26102023 – Secretarul de stat cu rol de coordonator național pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a avut miercuri, 25 octombrie 2023, la Ljubljana, consultări politico-diplomatice cu reprezentanți ai autorităților slovene privind aderarea la organizație. Slovenia a aderat la OCDE în 2010.

Oficialul român a avut consultări cu Marko Štucin, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Europene sloven, cu Miriam Možgan, consilierul pentru afaceri externe al Preşedintelui Sloveniei și cu Mateja Vraničar Erman, actualul coordonator OCDE din cadrul MAE sloven. Discuțiile au vizat procesul de aderare a României la OCDE și au ocazionat un schimb de opinii și bune practici.

De asemenea, secretarul de stat Luca Niculescu a avut discuții aplicate cu Irena Drmaž, director în cadrul Băncii Centrale a Sloveniei, cu Mitja Mavko, secretar general al Băncii de Dezvoltare a Sloveniei și cu Irena Sodin, fostul ambasador al Sloveniei la OCDE. Secretarul de stat a prezentat stadiul etapei tehnice a procesului de aderare a României la OCDE și a informat cu privire la organizarea unui număr semnificativ de misiuni de evaluare ale experților Secretariatului organizației.

Partea slovenă a evidențiat principalele elemente de detaliu și provocările privind experiența proprie de la nivelul OCDE și a prezentat modul de organizare internă în procesul de aderare și după ce Slovenia a devenit stat membru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.