Acasă Economie Peste 30.000 de maşini mai vechi de 15 ani vor fi scoase...

Peste 30.000 de maşini mai vechi de 15 ani vor fi scoase din circulaţie prin „Rabla local”

DISTRIBUIȚI

 167123 – 04102023 –  AFM a transmis către primării lista persoanelor fizice înscrise în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local.

Astfel, persoanele fizice care se reg ăsesc în lista transmisă de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) vor lua la cunoștință și vor pune în aplicare procedura internă a primăriei de domiciliu, publicată pe pagina de internet a acesteia.

„Prin intermediul Programului privind casarea autovehiculelor uzate (RablaLocal) vom elimina din circulație peste 30.000 de mașini care poluează și totodată, cetățenii beneficiează de 3.000 de lei oferiți în schimbul renunțării la aceste autovehicule mai vechi de 15 ani cu o normă de poluare Euro 3 şi/sau inferioară”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Doar după semnarea contractului de finanțare cu primăria, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat, pentru a beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.