Acasă Economie Apel pentru proiectele de investiţii ale autorităților locale în noi capacităţi de...

Apel pentru proiectele de investiţii ale autorităților locale în noi capacităţi de producere a energiei electrice

DISTRIBUIȚI

  170396– 02112023  – Ministerul Energiei lansează un apel nou de proiecte pentru autoritățile publice locale, din Fondul pentru Modernizare, pentru sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice, produsă din surse regenerabile pentru autoconsum.

 Bugetul alocat este de 500.000.000 euro, iar valoarea grantului care poate fi acordat este de maximum 10 milioane euro pe beneficiar.

Prin astfel de proiecte, instituțiile locale pot acoperi din surse de energie regenerabilă o parte din consumul clădirilor publice – școli, grădinițe, spitale etc..

Regula acordării fondurilor este ,,primul venit, primul evaluat evaluat și contractat, cu respectarea condițiilor din ghid”. Evaluarea proiectelor va fi făcută de experți ai Ministerului Energiei.

Sprijinul financiar, sub formă de grant, se acordă pentru investiţii destinate producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro.

Cererile de finanțare împreună cu toate anexele solicitate prin ghid se vor depune prin platforma electronică dedicată FM, MySMIS 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.