Acasă Politic Avioane de luptă Eurofighter din Germania pentru misiunea de poliție aeriană

Avioane de luptă Eurofighter din Germania pentru misiunea de poliție aeriană

DISTRIBUIȚI

167595 – 23112023 – Patru avioane de luptă Eurofighter din Germania au sosit miercuri în România pentru a oferi sprijin la supravegherea spaţiului aerian de la sfârşitul lui noiembrie.

”Germania sprijină aliatul său NATO, România, la supravegherea spaţiului aerian în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS). Astfel, în această după-amiază (miercuri – n.r.), avioanele de luptă Eurofighter ale Forţelor Aeriene Germane au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa. În săptămânile trecute au fost deja implementate ample măsuri pregătitoare pentru desfăşurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari”, precizează Ambasada Germaniei într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit sursei citate, începând cu 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaţionale şi vor consolida apărarea aeriană la Flancul sud-estic al NATO. În prealabil, se va mai efectua certificarea din partea NATO.

”Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenţie în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, arătăm că suntem alături de aliatul nostru, România, şi colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat. Le mulţumesc partenerilor noştri români pentru ospitalitate şi pentru cooperarea excelentă”, a declarat ambasadorul Germaniei în Românie, Peer Gebauer, potrivit mesajului oficial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.