Acasă Social Aparare Comandantul SEEBRIG, la ceremonia celebrării a 145 de ani de la înființarea...

Comandantul SEEBRIG, la ceremonia celebrării a 145 de ani de la înființarea Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești

DISTRIBUIȚI

170410 – 03112023 – O delegație condusă de comandantul Brigăzii Multinaționale din Europa de Sud-Est (SEEBRIG), generalul de brigadă Bilbil Bitri, s-a aflat în România, la invitația președinției Procesului reuniunii miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), anunță MApN.

Comandantul SEEBRIG  a avut o întrevedere cu secretarul de stat Simona Cojocaru, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile brigăzii, în contextul deținerii de către România a președinției SEDM pentru următorii doi ani. Oficialul român a evidențiat că printre prioritățile asumate de țara noastră se numără creșterea profilului și relevanței inițiativei regionale SEDM, dezvoltarea dialogului politico-militar, dar și întărirea capabilităților SEEBRIG.

Pe agenda delegației s-a aflat și o vizită la Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” și Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”. Generalul de brigadă Bitri a avut întrevederi și cu locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, cu reprezentanții conducerii Statului Major al Forțelor Terestre, cu cei a Diviziei Multinaționale Sud-Est și cu reprezentanții Centrului Euroatlantic pentru Reziliență (E-ARC). De asemenea, a participat la ceremonia militară și religioasă organizată cu ocazia celebrării a 145 de ani de la înființarea Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești.

Toate discuțiile au relevat angajamentul comun de dezvoltare și consolidare a brigăzii, aceasta fiind instrumentul esențial al inițiativei regionale SEDM, precum și necesitatea conectării constante la NATO și UE, pentru a asigura interoperabilitatea brigăzii cu structurile aferente celor două organizații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.