Acasă Social Sanatate Interoperabilitatea sistemelor digitale din sănătate la nivel european, prioritate a rețelei eHealth

Interoperabilitatea sistemelor digitale din sănătate la nivel european, prioritate a rețelei eHealth

DISTRIBUIȚI

 170651 – 29112023 – Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Alexandru Rogobete, a participat la reuniunea eHealth în care au fost prezentate și dezbătute planurile de acțiune pentru digitalizarea sistemului de sănătate European. Prioritățile majore ale sistemului medical românesc presupun dezvoltarea infrastructurii digitale la nivelul spitalelor, prescripția digitală și dosarul electronic al pacientului. Un alt element important, este interoperabilitatea sistemelor digitale din sănătate la nivel european.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a participat la adoptarea ghidurilor de finanțare în statele membre pentru realizarea sistemelor digitale commune (rezultatele de laborator, investigațiile imagistice și fișele de externare).

În cee ace privește România, digitalizarea sistemului de sănătate are la dispoziție peste 400 de milioane de euro prin PNRR și fonduri europene.

”Sistemul de sănătate din România face un veritabil salt în timp, de la a funcționa exclusiv pe hârtie, la digitalizare și management medical smart. Numai în ultimele 12 luni am primit o infuzie de aproximativ 400 de milioane de euro, din PNRR, pentru proiecte de digitalizare. Sunt proiecte concrete care funcționează și își produc efectele”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, responsabil cu implementarea PNNR în Sănătate.

„Realizarea unor sisteme digitale integrate și interoperabile este în sprijinul pacienților din România. Câștigăm timp, reducem erorile și suntem interconectați într-o rețea europeană de sănătate. Am prezentat în cadrul ședinței eHealth organizată de Comisia Europeană necesitatea unui organism de coordonare și integrare a datelor din sănătate”, a subliniat Alexandru Rogobete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.