Acasă Externe Agenda Europeana Harta serviciilor medicale existente în România prezentate Comisiei Europene. Finanțare de 6...

Harta serviciilor medicale existente în România prezentate Comisiei Europene. Finanțare de 6 miliarde de euro pentru serviciile medicale românești

DISTRIBUIȚI

170252 – 18102023 –  Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Alexandru Rogobete, a prezentat în fața Comisiei Europene, planurile de dezvoltare cu fonduri europene pentru accesul mai ușor la servicii de diagnostic și tratament pentru pacienții cu cancer, AVC, politraumă și arși gravi.

Capacitatea actuală a sistemului medical de prevenție, diagnostic și tratament pentru oncologie, AVC, infarct miocardic acut, în fiecare regiune a fost prezentată într-o analiză efectuată de secretarul de stat. Ministerul Sănătății a supus aprobării Comisiei Europene dezvoltarea sistematică a domeniilor prioritare în funcție de nevoile identificate în fiecare regiune și în fiecare segment prioritar.

Comisia Europeană va oferi finanțarea pentru atingerea tuturor indicatorilor de dezvoltare a sistemului medical românesc pe baza Strategiei Naționale de Sănătate pentru perioada 2023-2030 și  a Planurilor de dezvoltare regională realizare de Ministerul Sănătății.

Documentele programatice susținute în fața Comisiei Europene cuprind maparea serviciilor medicale existente, în domeniile prioritare cum sunt oncologia, pacienții cu AVC, politraumă, arși gravi etc., respectiv, nevoile identificate pentru echilibrarea capacității de răspuns a sistemului medical din România. Cca. 6 miliarde de euro vor fi finanțați de Comisia Europeană pentru schimbarea înfățișării sistemului medical din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.