Acasă Social Aparare Despre dezinformare, știri false, propagandă și alte mijloace hibride

Despre dezinformare, știri false, propagandă și alte mijloace hibride

România trage un semnal de alarmă la Europe’s Strategic Choices

DISTRIBUIȚI

 170652 – 29112023 – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, efectuează, în perioada 27-30 noiembrie, o vizită de lucru în Berlin (Germania).

Agenda oficială a inclus întâlniri bilaterale cu secretarul de stat din Ministerul Federal al Apărării, Benedikt Zimmer, precum și cu președinta Comisiei de Apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

În cadrul discuțiilor s-au abordat subiecte de actualitate ale agendei internaționale de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre. Oficialul român a prezentat provocările regionale de importanță strategică și a subliniat necesitatea întăririi securității și relevanța eforturilor aliate.

Pe parcursul celor două întâlniri s-au discutat și aspecte privind cooperarea bilaterală excelentă la nivel politico-militar, precum și cooperarea la nivel NATO și UE.

Simona Cojocaru a transmis aprecierea României pentru implicarea Germaniei în eforturile de consolidare a securității pe flancul estic al NATO. „Cele patru avioane de luptă Eurofighter, trimise de Germania în România săptămâna trecută pentru a susține misiunea de poliție aeriană a NATO, reprezintă un semn important de solidaritate din partea unui partener excepțional al României”, a transmis oficialul român.

Totodată, secretarul de stat din cadrul MApN a participat la cea de-a noua conferință „Europe’s Strategic Choices”, organizată de Chatham House, Institutul pentru Politica de Securitate de la Universitatea din Kiel și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul sesiunii pe tema instrumentalizării informației, alături de Jakub Kalensky, director adjunct, Centrul European de Excelență pentru Contracararea Amenințărilor Hibride, Tamar Kintsurashvili, director executiv, Media Development Foundation, Nino Macharashvili, co-fondatoare și directoare For-Set și Stanislav Secrieru, consilier al președintelui Republicii Moldova pentru apărare și secretar pentru securitatea națională al Consiliului Suprem de Securitate.

Conferința din acest an are loc pe fundalul continuării invaziei Ucrainei de către Rusia, a creșterii concurenței geopolitice și a presiunii asupra economiilor europene în fața costurilor ridicate ale vieții și a inflației.

Secretarul de stat a subliniat faptul că dezinformarea, știrile false, propaganda și alte mijloace hibride sunt utilizate de unii actori pentru creșterea influenței regionale și globale și subminarea sistemelor și instituțiilor democratice. În acest context, oficialul român a evidențiat că gestionarea acestor provocări poate fi realizată prin eforturi de îmbunătățire a înțelegerii mediului informațional, printr-o comunicare strategică adaptată, pentru a contracara în mod eficient dezinformarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.