Acasă Economie Ministrul Mediului atrage atenția asupra faptului că ”depozitarea deșeurilor se face neconform”

Ministrul Mediului atrage atenția asupra faptului că ”depozitarea deșeurilor se face neconform”

DISTRIBUIȚI

 170399– 02112023  – Nu poţi lăsa un oraş de mărimea Bucureştiului care generează un milion de tone de deşeuri pe an, fără groapă şi oricum acele mirosuri vor persista multă vreme de aici încolo, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet în emsiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Ministrul Mediului a declarat că şi la Sinteşti şi la Bolintin există nişte comunităţi defavorizate unde au şi ”nişte probleme de crimă organizată”.

”Avem nişte probleme de exploatare a minorilor care sunt puşi să ardă cabluri şi să respire acel fum de la un distanţă de la 1 km distanţă şi eu cred că printr-un efort al instituţiilor statului român,că ne referim la DIICOT, că ne referim Protecţia Socială că ne referim la Mediu şi la autorităţile publice locale, la un moment dat o să rezolvăm şi acele chestiuni”, a spus Fechet.

Ministrul a mai afirmat că disconfortul olfactiv este prezent oriunde în lume, dacă ai ghinionul de a locui lângă o groapă de gunoi, însă în România de multe ori gunoiul se depozitează aşa cum îl colectează salubristul, deşi legea spune că înainte de a fi depozitate ele trebuie tratate în unele instalaţii.

”Din păcate, încă ne aflăm în situaţia în care depozitarea se face neconform. Nu există capacităţi de tratare. În Bucureşti, spre exemplu soluţia nu poate fi decât una radicală ceea ce ar complica şi mai mult stau lucrurile, pentru că nu poţi lăsa un oraş de mărimea Bucureştiului care generează un milion de tone de deşeuri pe an, fără groapă şi oricum acele mirosuri vor persista multă vreme de aici încolo. Sursa:viitorulilfovean.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.