Acasă Anchete Justitie Publicarea Ghidului specializărilor expertizei tehnice judiciare

Publicarea Ghidului specializărilor expertizei tehnice judiciare

DISTRIBUIȚI

 170592 – 23112023 – Ministerul Justiției a elaborat Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare în cadrul proiectului „Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare” (cod SIPOCA 639, cod SMIS 126229), cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, implementat de Ministerul Justiției, ca beneficiar (lider de proiect), în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Tribunalul București.

Ghidul abordează cele 90 de specializări ale expertizei tehnice judiciare în ordinea stabilită în Nomenclatorul specializărilor expertizei tehnice judiciare, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 1190/C din 13 iulie 2023, care intră în vigoare la data de 19 ianuarie 2024.

Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare se dorește a fi un îndrumar cu caracter consultativ și care vine în sprijinul instanțelor, al organelor de urmărire penală și al altor organe cu atribuții jurisdicționale, pentru mai ușoara identificare a specializărilor expertizei tehnice judiciare.

Ghidul specializărilor expertizei tehnice judiciare conține, pentru fiecare specializare în parte, secțiuni care privesc cadrul legal, descrierea specializării, specializările înrudite, competențele expertului tehnic judiciar, propuneri de obiective privind specializarea, autorizări ori atestate care pot privi specializarea, precum și alte tipuri de expertize și entități competente în domeniu.

Totodată, conținutul Ghidului specializărilor expertizei tehnice judiciare a fost adaptat în vederea integrării sale într-o aplicație informatică, ce permite oricărei persoane interesate să acceseze rapid și facil Ghidul.

Ghidul și aplicația informatică sunt disponibile pe pagina de internet a Ministerului Justiției, la secțiunea Serviciul Profesii Juridice Conexe, subsecțiunea Experți tehnici judiciari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.