Acasă Social Traficul pe podul de la Brăila va fi deschis și pe timpul...

Traficul pe podul de la Brăila va fi deschis și pe timpul nopții

DISTRIBUIȚI

 170594 – 23112023 – Începând cu 30 noiembrie, traficul pe podul de la Brăila va fi deschis non-stop, fără pauză noaptea în timpul săptămânii. Decizia a fost luată de autorităţi, chiar dacă nici acum constructorul nu a reuşit să demonteze cele patru macarale aflate lângă picioarele podului.

În luna iulie, când podul a fost dat în circulație, constructorul a cerut închiderea traficului rutier pe timp de noapte, pentru ca să poată demonta cele patru macarale uriașe, de peste 200 de metri fiecare, folosite la ridicarea construcției.

În patru luni, constructorul a reușit să demonteze o singură macara. Motivul acestei întârzieri este vântul, care reprezintă cel mai mare impediment, atunci când oamenii trebuie să urce la peste 200 de metri înălțime și să desfacă, bucată cu bucată, coloșii de metal.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR, a explicat că restricționarea circulației pe timp de noapte nu este justificată atât timp cât macaralele nu au fost demontate.

” Când constructorul va cere din nou, să vină cu un grafic exact și să demonteze. Va trebui să vină cu un grafic exact, cu echipe de muncitori, să știm cât va dura efectiv demontarea macaralelor”, a explicat Șerbănescu, citat de știrile TVR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.