Acasă Externe Congresul american nu aprobă fonduri noi pentru Ucraina în 2023

Congresul american nu aprobă fonduri noi pentru Ucraina în 2023

DISTRIBUIȚI
The flags of Ukraine, the United States, and the District of Columbia fly together on Pennsylvania Avenue near the Capitol, Saturday, March 5, 2022, by order of the mayor of Washington. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

 170858 – 21122023 –  Congresul american va încheia anul 2023 fără validarea pachetului de 61 de miliarde de dolari cerut de Kiev, conform unui anunţ făcut marţi de liderii democrat şi republican din Senatul SUA, transmite AFP.

În pofida presiunilor repetate din partea preşedintelui Biden şi a apelurilor din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, republicanii şi democraţii nu au ajuns la un acord, dar au lăsat un orizont de speranță pentru luna ianuarie.

Într-o conferință de presă de la Casa Albă, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, și coordonatorul Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, au anunțat că administrația Biden încă se așteaptă să trimită încă un pachet de ajutor în Ucraina în acest an, înainte ca finanțarea federală să se epuizeze. De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Congresul american a angajat peste 110 miliarde de dolari, iar republicanii din ambele camere ale Congresului au blocat suplimentarea fondurilor atât pentru Ucraina, cât și Israel de obținerea unui acord cu privire la politicile de securitate a frontierei SUA.

Pentru 2024, congresmenii americani au aprobat un buget de apărare, deblocând 300 de milioane de dolari pentru Kiev, dar suma este departe de cele 61 de miliarde cerute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.