Acasă Economie Marcel Ciolacu: Fondurile alocate pentru investiții sunt de peste 7% din PIB...

Marcel Ciolacu: Fondurile alocate pentru investiții sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024

DISTRIBUIȚI

170795 – 13122023 – Prim-ministrul Marcel Ciolacu a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană.

Pregătirea bugetului pentru anul 2024 a ocupat un loc important în cadrul discuțiilor, premierul Marcel Ciolacu prezentând cu acest prilej obiectivele urmărite de Guvern în configurarea alocărilor bugetare pentru anul viitor.

„Sumele direcționate către investiții ocupă o pondere importantă în structura bugetului pentru 2024, de peste 7% din PIB. Guvernul are în vedere, de asemenea, introducerea unui set de măsuri noi pentru combaterea evaziunii fiscale și înființarea unei structuri interinstituționale care să asigure coerența implementării acestor măsuri”, a subliniat prim-ministrul român.

Nu în ultimul rând, premierul Marcel Ciolacu, a evidențiat eforturile făcute pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene, arătând că țara noastră va încheia actualul exercițiu financiar cu o rată de absorbție de aproximativ 97%.

Directorul regional al Băncii Mondiale Marina Wes a exprimat disponibilitatea Băncii Mondiale de a sprijini în continuare autoritățile române, atât în privința eficientizării politicilor de colectare fiscală, cât și în combaterea evaziunii fiscale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.