Acasă Politic Protest la Finanțe, Vamă și ANAF, imediat după vacanța de Crăciun

Protest la Finanțe, Vamă și ANAF, imediat după vacanța de Crăciun

DISTRIBUIȚI

 170865 – 22122023 –  Imediat după ”vacanța” de Crăciun, salariații Ministerului Finanțelor și instituțiilor subordonate, membri ai Sindicatului Național Meridian, anunță declanșarea unei acțiuni de protest sub forma unei greve japoneze, în data de 27 decembrie. La protest vor participa membrii organizației din cadrul aparatului central al Ministerului Finanțelor, al ANAF, Trezoreriilor din București și ai Autorității Vamale Române, care vor purta banderole albe.

Protestatarii sunt nemulțumiți că anul viitor salariile de bază nu le vor fi majorate cu 5% față de decembrie 2023, pentru că au primit majorări salariale în 2023.

”Purtătorul de cuvânt al Guvernului, domnul Mihai Constantin, a declarat că săptămâna viitoare va fi adoptat un nou act normativ prin care, anul viitor, de această majorare de 5% nu va beneficia și personalul din sistemul fiscal pe motiv că ,,au beneficiat deja în acest an de majorări salariale.”

 Din păcate, acesta dar și mulți alții, promovează în spațiul public o confuzie conform căreia, prin art. XI al Ordonanței de urgență nr. 81/2023, personalul Ministerului Finanțelor ar fi beneficiat de o majorare salarială. Precizăm faptul că prin acest act normativ s-a făcut în sfârșit dreptate salariaților, după șase ani, în sensul că s-au eliminat inechitățile, discriminările și/sau discrepanțele de ordin salarial existente, egalizându-se astfel salariile între angajații care au aceeași funcție și desfășoară aceeași muncă. Această situație a fost menținută încă din anul 2017 și nimeni nu a luat nicio măsură în tot acest timp, iar angajații au subvenționat bugetul de stat din banii lor, prin faptul că li s-au luat lunar, din salarii, milioane de lei”, argumentează sindicaliștii, care consideră că eliminarea aceastei categorii profesionale de la majorarea salarială acordată celorlalți bugetari este discriminatorie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.