Acasă Social Aparare Vizita la Cincu a conducerii Apărării din Regatul Belgiei

Vizita la Cincu a conducerii Apărării din Regatul Belgiei

DISTRIBUIȚI

 170837 – 19122023 – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-au întâlnit cu ministrul Apărării din Regatul Belgiei, Ludivine Dedonder, și cu șeful belgian al Statului Major al Apărării, amiralul Michel Hofman, la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu (Brașov). Întrevederea a avut loc cu prilejul vizitei oficialilor aliați la trupele belgiene din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat în facilitatea românească de instruire.

Dialogul a vizat analiza situației de securitate în regiunea Mării Negre, stadiul operaționalizării Grupului de Luptă pentru creșterea la nivel brigadă și planificarea exercițiilor, operațiilor și investițiilor.

 Grupul de luptă al NATO din România s-a constituit în luna mai 2022, la propunerea Franței, care a preluat rolul de națiune-cadru pentru detașamentul înaintat al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat a NATO (VJTF). Prezența Grupului de luptă în România contribuie la întărirea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.