Acasă Politic A fost promulgată Legea incluziunii financiare. ANPC are obligația de a crea...

A fost promulgată Legea incluziunii financiare. ANPC are obligația de a crea un comparator de comisioane

DISTRIBUIȚI

 170836 – 19122023 – Deputatul George Tuță, inițiatorul, alături de senatorul social-democrat Radu Oprea, al Kegii incuziunii financiare, anunță promulgarea de către președintele României a actului normativ.

Deputatul este convins că noile reglementări îi vor ajuta pe cetățeni să gestioneze mai eficient resursele financiare.

Legea stabilește instituirea unui set de măsuri care să permită cetățenilor să aleagă cele mai bune servicii financiare și să simplifice interacțiunea cu statul sau companiie private.

Potrivit noilor reglementări, ANPC are obligația să pună la dispoziția consumatorilor un site internet cu acces gratuit unde sunt comparate comisioanele percepute de prestatorii de servicii de plată, inclusiv informații cu privire la sediile prestatorilor de servicii de plată și la localizarea bancomatelor și a automatelor care funcționează pe baza acceptoarelor de bancnote și monede.

De asemenea, instituțiile de credit nu pot refuza o cerere privind deschiderea unui cont de plăți cu servicii de bază, exceptând situația în care consumatorul are deja un cont de plăți cu servicii de bază deschis sau deschiderea unui astfel de cont ar avea drept rezultat o încălcare a dispozițiilor legale privind prevenirea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.