Acasă Social Sanatate În noul contract-cadru, CNAS va ține cont de ”inadvertențele” descoperite de controalele...

În noul contract-cadru, CNAS va ține cont de ”inadvertențele” descoperite de controalele de anul trecut

DISTRIBUIȚI

171025 – 16012024 – ”Există o emoție la nivelul medicilor de familie, la nivelul medicilor din ambulatoriul de specialitate și stomatologilor legat de subiectul bugetului pentru anul 2024 pe aceste tipuri de servicii medicale. Conform legislației, am făcut apel la dialog, la negociere, pentru a găsi cele mai bune soluții împreună cu furnizorii de servicii medicale, în așa fel încât să nu punem asigurații în pericol”, a afirmat președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Celea. Acesta a mai spus că nemulțumirile acestei categorii profesionale sunt cunoscute și a făcut apel ca toți factorii implicați să participle la dialog într-un cadru legal și instituțional. Celea a amintit că joi, 18 ianuarie, CNAS va începe negocierile cu organizațiile profesionale și patronale din domeniul Sănătății, astfel încât să fie asigurat accesul echitabil la toate tipurile de servicii de sănătate.

Președintele CNAS a mai anunțat că în cursul acestei luni vor fi achitate toate plățile restante din 2023, care, în majoritatea cazurilor vor fi plătite la nivelul lunii noiembrie.

  Apelul președintelui CNAS la calm și responsabilitate vine pe fondul protestelor medicilor de familie după ce Casa a pus în transparență decizională un proiect de reducere a valorii punctului pentru consultații.

Medicii de familie au declanșat proteste și au amenințat că de la 1 fabruarie nu mai acordă consultații gratuite.

Celea a subliniat, de mai multe ori, că fondurile alocate de Ministerul de Finanțe sunt limitate și că se poartă discuții pentru identificarea de metode de reîntregire a bugetului medicilor de familie.

În același timp, președintele CNAS a amintit că există o serie de controale pentru verificarea modului în care au fost cheltuite sumele alocate anterior și că, din păcate, s-au găsit ”niște inadvertențe”, dar că lucrurile nu pot fi generalizate, majoritatea medicilor de familie au dovadă de foarte multă seriozitate și își îndeplinesc obligațiile contractuale, dar că în viitorul contract cadru vor fi avute în vedere aceste ”inadvertențe”, care vor fi aduse la cunoștința medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.