Acasă Politic Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea...

Participarea ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre

DISTRIBUIȚI

171099 – 24012024Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat marți, 23 ianuarie 2024,  la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre, desfășurată la București.

Evenimentul a fost găzduit de Ambasada SUA și Comandamentul SUA în Europa (EUCOM), și a reunit înalți oficiali ai SUA acreditați în statele din regiune.

Ministrul român al afacerilor externe a prezentat abordarea României față de această regiune, cu accent pe importanța ei pentru securitatea spațiului Euro-Atlantic și prosperitatea Europei, cu accent pe interconectivitate și comerț.

Șefa diplomației române a accentuat deteriorarea situației de securitate survenită din cauza războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei și necesitatea consolidării prezenței Aliate pe întregul Flanc Estic.

Totodată, a menționat implicarea constantă și continuă a României în susținerea Ucrainei, inclusiv contribuția la facilitatea tranzitului produselor agricole ucrainene către piețe terțe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.